Groepswandeling Ekeren 15 maart 2024


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Wandeling door Domein Muisbroek, Ekerse put, Bospolder en Oude Landen.
Wanneer: vrijdag 15 maart 2024 om 13 uur
Startplaats: Parking (gratis) van de duikclub aan de Ekerse put     ENKELE FOTO’S

Ekerse putten
Ekerse putten
Verslag van deze groepswandeling door Dirk Vandenberghe.

Vrijdag 15 maart, rond 13u vertrokken we ( 23 Noordergouwers) onder een waterig zonnetje voor de groepswandeling in het natuurschoon in en rond Ekeren.
We wandelden langs modderige paadjes en natte graspanden. Al vlug moesten we door een al even modderige weide, waar een groep Schotse Galowayrunderen ons bekeken en zagen denken ,,weer zo’n groep tweevoeters,,.

De wandeling ging verder langs een reeks bomen vol kleine witte bloemen, watertjes en kreupelhout. Ondertussen hingen de wandelschoenen en ,,botinnen” vol slijk en ploeterden we rustig verder tot we uiteindelijk terug de bewoonde wereld bereikten. Over de brug ( aan de Luithagen) trok de Chinese uitbater van de frituur zijn ogen ver open om te zien, hoe we in zijn kuiswater onze schoenen
weer wat properder maakten, want we naderden stilaan Ekeren dorp.
Langs het Kasteel op de Veltwijklaan (oud gemeentehuis) kwamen we in het natuurgebied ,,Oude Landen”
Op iets betere paadjes, tussen hoge grassoorten, struiken en bosjes kwamen we ongeveer een uurtje later, langs de achterkant van het kasteel terug in Ekeren aan, en werden nog met een regenvlaagje getrakteerd.
In café Den Java, waar we door de vriendelijke en behulpzame uitbaatster goed werden ontvangen, genoten we van onze welverdiende koffie, cola, biertje of warme chocomel en werden we door May nog verrast met een lekker stukje zelfgemaakte broodpudding.
Na zo’n 45min vertrokken we onder een grauwe hemel, langs het Groot Hagelkruispark en het wandelbruggetje over de A12, via de boord van de Ekerse putten terug naar de parking, waar we bij een infobord van Rudy (den duiker) nog een deskundige uitleg kregen van wat er onder water te zien en te beleven is.
Hopelijk hebben jullie ervan genoten en danken we Louis die ons weer een mooie en gezellige wandelnamiddag bezorgde.
groetjes Dirk.

 

Scroll naar boven