Groepswandeling Deurne 14 juni 2024


Event Details


RAFC Antwerp

Groepswandeling in de groene long van Antwerpen

Wanneer: Vrijdag 14 Juni  om 13 uur

Startplaat: Parking van den Antwaarp

GPS : Parking 7, Jan Welterslaan, 2100 Antwerpen (Deurne)

Afstand wandeling: 12, 2 km met rust bij tennisclub Ruggeveld na 8 km.

Spijtig, maar geen kleine afstand mogelijk, de rustplaats ligt te ver.

Ieder clublid is welkom op onze groepswandelingen. Ook familieleden of vrienden die kennis willen maken met onze club zijn welkom. Er word gewandeld aan een gematigd tempo dat iedereen aankan met regelmatige rustpauzes.

De groepswandelingen zijn gratis en vrijblijvend. Ze zijn een uitstekende gelegenheid om andere clubleden te  leren kennen of om eens bij te praten Inschrijven hoeft niet, enkel tijdig aanwezig zijn. Geen vervoer? Laat het ons tijdig weten, wij zoeken mee naar een oplossing!      Louis 0492 08 57 18

We vertrekken op de parking van het vernieuwde deel van het Bosuilstadion van Royal Antwerp Football Club (RAFC). Deze werd opgericht in 1880 en is met stamnummer 1 de oudste club van België. Hun bijnaam is The Great Old, The Reds. Hun kleuren zijn rood/wit net zoals onze clubkleuren. Veiligheidstip: draag  onze clubkleuren of iets anders maar vooral geen paars!

Via de Bremweide  wandelen wij naast het domein Ertbrugge.

Domein Entbrugge
Domein Entbrugge

Na het kruisen van de drukke August Van De Wiellelei komen we in het Park Groot Schijn. Elke dag brengen hier tientallen verenigingen mensen samen om te sporten, te ontspannen of om de mooie natuur te ontdekken die verscholen ligt achter de stadsdrukte.  Voorbij het speelbos en de Ruggeveldlaan komen we in Provinciaal groendomein Rivierenhof.

Park Groot Schijn

Dit  zijn groene longen van Deurne. Een prachtig domein met grote variatie: een rustig arboretum, een rozentuin, sportvelden, speeltuinen, doolhof, minigolf, kinderboerderij en veel waterpartijen. In de 15e eeuw was het kasteel Hof Ter Rivieren een kleine boerderij. In de 16e eeuw werd die omgevormd tot het lusthof van een rijke koopman en in de 1618 kochten de Jezuïeten het domein .

Rivierenhof

In 1921 werd het hele domein aangekocht door de provincie Antwerpen die het vanaf 1923 openstelde voor publiek .Langs de mooie vijver en het knuppelpad komen we aan het cafetaria van tennisclub Ruggeveld  waar wij een rustpauze houden. Het laatste stuk van onze wandeling gaat via een prachtige lindendreef die leid naar het kasteel van domein Ertbrugge. Eens de Schotensteenweg over komen we terug in het gemeentepark Bremweide en komt het voetbalstadion van RAFC terug in het vizier.

Ik had bij onze verkenning  nooit gedacht dat deze wandeling, in het drukke Deurne, zo verassend groen, rustig en mooi zou zijn!

Met dank aan ons clubleden Jef en Chris!

Louis

Scroll naar boven