Daguitstap 2 augustus 2024


Event Details


Daguitstap Mol, Dessel en Postel op vrijdag 2 augustus 2024

Vertrek: De bus vertrekt om 8 uur aan de kerk in Brasschaat centrum (kant Miksebaan). Terug rond 21 uur. Vrij parkeren op Miksebaan!

Prijs: 45,00 € / persoon.

Inschrijven kan tot 12 Juli door uw bedrag te storten op onze bankrekening van WKN  BE05 2200 3214 0075 met vermelding van naam + “daguitstap”+ aantal  personen.


Op deze uitstap gaan we U onderdompelen in een onzichtbare wereld en gaan we op een unieke manier ervaren wat radioactiviteit is. Ontdek hoe we het radioactieve afval beheren en voor welke uitdagingen we staan. Op vele van deze vragen gaan wij een antwoord krijgen op onze eerste stop bij het bezoekerscentru  Tabloo in Dessel. Hier vlakbij komt een bergingsinstallatie waar (laag) radioactief afval 300 jaar lang, veilig en voor altijd geborgen zal worden. Onder begeleiding van een ervaren gids gaan wij door het interactieve informatiecentrum. In verstaanbare taal zal de gids U alles proberen uit te leggen over het ontstaan van de aarde, de atomen, protonen en neutronen. Het gevaar van radioactieve stralingen, de afvalverwerking en de opslagmogelijkheden.

Breykenshoeve

Na dit bezoe, waar wij hopelijk toch wat wijzer van zijn geworden, hebben we honger gekregen en gaan we van een lekkere broodjeslunch genieten op de Breykenshoeve. Op dit melkveebedrijf  worden ons allemaal lekkere verse hoeveproducten voorgeschoteld! Na deze lunch bezoeken we nog de stallen en krijgen wij uitleg over de VMS (vrijwillig melksysteem), ook wel melkrobot genoemd. Het melkveebedrijf met 80 koeien heeft vanaf 17 maart 2024 geen vergunning meer en krijgt ook geen groen licht voor een verdere uitbreiding. Hopelijk zijn deze problemen, na de recente boerenprotesten, opgelost.
Wij sluiten hier af met een lekker fris bolletje echt boerenijs!

Met de bus rijden we verder naar Norbertijnen Abdij van Postel.

Abdij van Postel
Abdij van Postel

Een rondleiding met gids bij de Norbertijnen is een unieke ervaring. De abdij is een verzamelplaats van bezienswaardigheden: de prachtige gebouwen, de romaanse kerk uit 1190, de binnenkoer met de beiaardtoren, de prelaat kapel  en de wereldvermaarde bibliotheek. De kruidentuin met het gerestaureerde pesthuisje staan garant voor een afwisselende en interessante rondleiding. In het winkeltje vindt je hun abdij producten zoals bieren, kazen, confituren, diverse soorten broden en kruiden .

Na een korte verplaatsing met de bus komen wij aan bij de overbekende populaire horecazaak “De Kaasboerin“ in Postel.

De Kaasboerin

Deze tempel trekt wekelijks massa’s volk met haar Schlagernamiddagen en -avonden. Bij onze verkenning was er net een uitverkocht optreden van Corry (van de Rekel ) en Danny & Marleen. Nu geen optredens, maar we gaan hier wel genieten van een lekkere warme drie-gangendiner met enkele drankconsumpties.

Onze dag is voorbij gevlogen en met de bus zakken we af naar onze heimat, Brasschaat, waar we omstreeks 21 uur aankomen .

 

Dankzij de grote inzet van onze vele vrijwillige medewerkers op onze wandelingen  en de gezonde financiële werking , kan onze club de prijs voor deze uitstap sterk reduceren! Bedankt hiervoor !!!

Louis

Scroll naar boven