Bremm aan de Moezel 25 – 29 okober 2023


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Vroeg opgestaan om naar St. Job te rijden om aan carpooling te doen. Na een klein uurtje rijden genieten van een kop koffie en/of sanitaire stop net voorbij Luik, waar we al wat groepsgenoten mochten ontmoeten. Spijtig dat het begon te regenen eens we terug verder reden. Een omleiding wegens wegwerkzaamheden zorgde ervoor dat we maar net voor de middag op  onze bestemming aankwamen. Na de begroeting van de andere deelnemers was het tijd voor ons eerste middagmaal,  gevolgd door een bingospel, groot jolijt toe bleek dat eer een balletje ontbrak van het spel. Vervolgens kregen we het verdere verloop van de uitstap voorgeschoteld. Een langere tocht van ongeveer 12 kilometer voor de “fitte” wandelaars en 6 kilometer voor de iets minder fitte wanelaars.
Na het verdelen van de kamersleutels was het tijd om even te bekomen op de kamer. Om 18.00 h was iedereen present voor het avondeten, dat alles weggespoeld met de gratis  drank van de all-in formule.
Van het hotel was er een gegidste avondwandeling- een wijnproef en een dansavond voorzien. Tevens kreeg iedere gast een ticket van het openbaar vervoer voor de uitstap naar Cochem met in de voormiddag een korte stadswandeling waarna iedereen vrij was om een wandeling te doen of te winkelen of wat dan ook.
Van het eten in buffetvorm hebben we niet te klagen gehad er was voor iedereen wat wils, uiteraard met de nodige drank erbij. Na het eten werd er tijd gemaakt om spelletjes te spelen of moppen te vertellen, iets waar andere gasten niet zo blij mee waren omwille van het gelach.
Het kwam zover dat men kwam zeggen om stiller te zijn, anders kregen we geen drank meer. We hebben het niet aan ons hart laten komen en met regelmatig een Ssst ertussen is alles goed gekomen.
Wat mij ook bijgebleven is was de wandeling naar de klooster ruïne op de andere oever van de Moezel en de gedachte dat men daar veel babyskeletjes heeft gevonden bij opgravingen. Zou er in die tijd ook al een Me-too beweging geweest zijn.
De laatste wandeling met het gipfelkruis met uitzicht op de Moezelbocht van Bremm, het Romeinse heiligdom, de klettersteig voor de durvers en de iets minder steile afdaling voor de anderen zal mij nog lang bijblijven, wat ik ook niet snel zal vergeten was het bezoek aan de bakkerij met taart en koffie, Bokrijk had er niets tegen.
Bedankt aan alle wandelaars voor het gezelschap,  het voorschot voor Daun is al gestort, ik kijk er al naar uit.

Een tevreden lid,
Walter

Scroll naar boven