Arboretum Kalmthout 24 mei 2024


Event Details


Rondleiding met gids  en aansluitend  Picknick.

Datum: vrijdag 24 Mei 2024
We komen samen op de parking om  uur 9:45 u
Adres: Heuvel 8, 2920 Kalmthout

Arboretum1
Arboretum Kalmthout

Met de Trein: Arboretum Kalmthout ligt op wandelafstand (300m) van het NMBS-station Kalmthout.

Inkomprijs: 7,00 €

Inschrijven:
Je kan inschrijven door 7,00 € per persoon over te schrijven op onze clubrekening: BE05 2200 3214 0075  vóór 3 Mei met vermelding van jullie “ namen + arboretum “.

Degene die een museumpas of een jaarkaart van het Arboretum hebben kunnen gratis binnen maar moeten wel vooraf hun naam doorgeven  ( louis 0492 08 57 18 ). De  gidsen en één basisconsumptie word door de club betaald

De gegidste rondleiding duurt ongeveer 2 uur. Aansluitend kunnen wij onze eigen picknick verorberen en nog gezellig bijpraten. Bij mooi weer kan dat in de Patio, anders in de cafetaria. Warme dranken en frisdranken gebruiken jullie van de cafetaria. Er is ook mogelijkheid om een soep of een Croque te bestellen.

Na het natuurgericht bezoek aan  domein La Garenne-Botermelck vorig jaar, gaan wij nu een gegidst bezoek brengen aan de prachtige  botanische tuinen van het arboretum in Kalmthout.

Het Arboretum van Kalmthout is een wonderlijke plek. Sinds 1856 zijn er in het 12,5 ha grote groendomein ruim 7.000 plantensoorten uit de hele wereld verzameld. Sommige zijn in de natuur bedreigd of al uitgestorven. Arboretum Kalmthout is een schatkamer vol merkwaardige planten uit de hele wereld. Je vindt er rododendrons uit China, mammoetbladen uit Brazilië, prehistorische bomen uit Australië … om er maar enkele te noemen. Alle planten dragen een label met hun wetenschappelijke plantennaam. Sommige dateren nog uit de kwekerij in de beginjaren van het domein.

Arboretum2
Arboretum Kalmthout

Een gids maakt je bezoek extra boeiend met bijzondere verhalen en anekdotes bij de collectie en laat u de mooiste plekjes ontdekken.
De verzameling toverhazelaars is wereldberoemd en de grootste van Europa. Samen met de Japanse esdoorns tonen ze vanaf de herfst een prachtig kleurenspektakel. In de winter bloeien ze uitbundig op kale takken, ongeacht koude of sneeuw. In de lente vormen kerselaars en appelaars een wolk van bloesems. De vlindertuin trekt in de zomer alle aandacht. Kinderen zijn dol op de grote vijver en de bonsais. Geniet van de rust op één van de vele banken .

Met dank aan ons clublid Anita Hens, tevens natuurgids van het Arboretum, om dit bezoek mogelijk te maken en ons dan ook als gids te begeleiden!

Scroll naar boven