3e Kapitteltocht 2 mei 2024


Event Details


Een kleine beschrijving van onze tocht

De 5 km en de 8 km blijven in park van Brasschaat en het Peerdsbos.
Na het vertrek van de 5 km passeren we snel het kasteel. In 1872 liet Armand Reusens een groot kasteel bouwen naar Frans model, gevolgd door een prachtig park. De gemeente kocht het park in 1949 en stelde het open voor het publiek.

Kasteel van Brasschaat
Kasteel van Brasschaat

Dan vervolgen we ons pad over de vlonder en zien we het boothuisje, waarna ons pad zigzaggend door ons mooie park gaat. We zien ook de peperbus en wat verder de Obelisk, dit monument van de hand van de Italiaanse Della Casa werd in 1885 geplaats door de toenmalige burgemeester Armand Reusens .  Daarna lopen we de startzaal terug binnen.

De 8 km vertrekt langs de sportvelden van de hockey velden van de Dragons , waarna we het peerdsbos in duiken en langs mooie paadjes richting Zeurt wandelen met zijn mooie villa’s vervolgens terug park van Brasschaat in wandelen. We passeren het zwembad en nadien de rozentuin om zo terug onze start plaats te bereiken.

De 14 km gaat een andere richting uit, we verlaten al vlug het park en gaan richting de Driehoekjes waarna we de Miksebaan langs het golfterrein voorbij gaan. Zo naderen we de E 10 plas waar we rond gaan. De E 10 plas is in het begin van de jaren 70 aangelegd voor een verbinding tussen Schelde en Rijn met een verbinding met het Albertkanaal maar er is veder niets met meer uitgevoerd.
Zo komen een klein stukje langs de Antitankgracht  en dan de domein De Mik te bereiken.
We gaan de linkse kant van de vijver aanhouden en dan onder de poort van de Mik gaan.

Poort De Mik

Park De Mik is een Engelse landschapstuin, met vijver en omheiningsgracht rond het kasteeldomein. In 1830 werd met de opgegraven ijzermaalsteen de neogotische toegangspoort gebouwd. Na het verlaten van De Mik is nog een kleine afstand naar onze rustpost.

Na de rust gaan we naar het domein De Inslag met zijn mooie lanen.
Dan steken we door terug richting park waar wij door de rozentuin gaan om zo onze startzaal te bereiken en daarvan  een hapje en een drankje  kunnen genieten.

Tot ziens bij WK NOORDERGOUW

René Meys

Scroll naar boven